AMVJ H2 – Windmills 5

Geschreven door: Webmaster Datum: 30/10/2018

Tsja...

We hebben ooit speciaal voor de lezers van onze site de mogelijkheid in het leven geroepen om een wedstrijdverslag te plaatsen. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer precies hoe het moet, maar ik vond de wedstrijd van maandag j.l. een uitgelezen kans om dit weer eens te proberen.
Het was zeker geen makkelijke wedstrijd. Vijf man op het veld, en nog eens vijf op de bank, gaf ons de gelegenheid om twee teams te laten spelen. Met Ferry als coach én aanvoerder werden Tuncay, Niels F., Niels H., Ferry en ik het veld in gestuurd om de spits af te bijten. Er was afgesproken dat we echt hard moesten werken (half-court man-to-man), omdat we veel konden wisselen, maar na ongeveer 6 á 7 minuten werden we al gewisseld voor het tweede team, vooral omdat we te tam speelden, en onder druk van hun strakke man-to-man slechts een schrikbarende score van 7-4 hadden weten neer te zetten.
Helaas deed onze wederhelft het niet veel beter. Op een paar scores van Bert-Jan na, speelden we vooral veel te statisch, en zochten we te lang naar de vrije man, met soms een bijna ingesloten speler die de bal niet kwijt durfde of kon.
Na de conclusie dat we de teams meer moesten mixen om een doorbraak te forceren, en zeker geen A- of B-team op het veld mochten hebben staan, kwamen we toch langzaam op gang. Af en toe een driepunter van Tuncay, af en toe een misser, af en toe een bal inside, het begon er een beetje op te lijken. De verdediging liet zeker te wensen over, maar gelukkig miste de tegenstander de nodige techniek en kwamen ze weinig tot scoren.
De tweede helft ging gelukkig ook al iets beter. Niels F. kon een enkele break lopen, en door goed de open ruimte onder het bord te zoeken, waren er een aantal scores van de centers en/of de forwards die in kwamen snijden. Ook onze verdediging werkte wat harder, waardoor we weer wat uitliepen op onze tegenstander die terug was gekomen tot 7 punten. Met 52-38 sloten we de wedstrijd af, maar dit verdiende zeker geen schoonheidsprijs. Daar was iedereen het over eens.

categorie:
  • wedstrijdverslag