BC Apollo 6 tegen AMVJ Heren 2

Geschreven door: Webmaster Datum: 07/01/2019

Na afloop suggereerde Ferry eigenlijk al dat over deze wedstrijd best een klein verslag geschreven mocht worden. Zondag 6 Januari 2019 mag in de boeken als een historisch verlies tegen de koploper uit onze competitie, met de schrikbarende uitslag van 46 - 37 (!!).

Vooraf had ik er eigenlijk niet zoveel vertrouwen in. De wedstrijd tegen Apollo 6 was al een keer uitgesteld, en de wetenschap dat dit team de 1e of 2e plek in onze poule had bemachtigd, deed me eerlijk gezegd vermoeden dat we geen enkele kans maakten.

Hoe anders bleek het verloop van de wedstrijd. Na een kleine pep-talk van Bert die ons waarschuwde dat het team erg lastig kan zijn, startten we echter voortvarend met een kleine voorsprong van 0 - 6 door respectievelijk een lay-up, een driepunter en een benutte vrije worp van Tuncay. Al te lang duurde de vreugde niet, want al snel wisten ze, ondanks een time-out van ons, terug te komen tot 7 - 6. Ferry en Niels wisten dit echter weer om te buigen tot 7 - 10, en een laatste score van Apollo zette de uitslag van de eerste periode vast op 9 - 10. Dat beloofde wat!

De 2e periode opende Apollo de score, 11 - 10. Veel gefoeter van de tegenstander en 2 (matig fluitende) scheidsrechters zorgden voor de nodige frustratie, wat waarschijnlijk ook zijn stempel op de wedstrijd drukte in vele gemiste schoten aan beide kanten, en een periode waarin bijna alleen maar vrije worpen werden geschoten (2 uit 4 van mij, 0 uit 2 van Niels, 2 uit 2 van Apollo): 13 - 12, en ten slotte nog een score van Apollo: 15 - 12.

Rust

De 3e periode lieten we ze echter uitlopen. Twee keer laten scoren en 1 uit 3 vrije worpen (waaronder een bonus) had een stand van 19 - 12 tot gevolg, onderbroken door toch nog 2 puntjes van mijn kant, hoewel ik moeite had om naar de ring te gaan, maar het was Tuncay die met een aantal rake schoten de schade wist te beperken: 30 - 28.

De laatste periode gaven we het initiatief definitief uit handen. Vanwege irritatie en een opstootje van Bert met 1 van de spelers van Apollo, had het spel een tijd stil gelegen, en daarna profiteerde Apollo. Met nog een driepunter en 2 vrije worpen van Tuncay, én een score van Ferry tussendoor, liepen ze uit tot 46 - 37.

Achteraf overheerste echter tevredenheid. Dit resultaat tegen één van de koplopers was iets om trots op te zijn, en we zijn vooral benieuwd wat voor wedstrijd dit oplevert met 2 goede scheidsrechters, thuis, aanstaande zaterdag. Komt dat zien!


Edwin

categorie:
  • wedstrijdverslag