Big Shots Basketball Camps keren terug in 2019!

Geschreven door: Bestuur Datum: 19/10/2018

Hallo iedereen!

De Big Shots Basketball Camps staan in de zomer van 2019 wederom op de planning. Voor alle leeftijden zijn er leuke en leerzame camps die in de eerste weken van de zomervakantie georganiseerd worden in samenwerking met Nederlandse internationals, topspelers uit de mannen en vrouwen eredivisie, en top jeugdcoaches. Zij staan in de eerste weken van de zomervakantie opnieuw klaar om de jeugd in een prettige sfeer te helpen om zich te ontwikkelen.

Deelname aan een camp is mogelijk voor alle jeugdleden, omdat we camps organiseren voor kids in de leeftijd 6 t/m 12 jaar (Mini Camps), voor 12-15 jaar (U15) en 15 jaar en ouder (15+). Het maakt niet uit op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op de camps wordt de nadruk gelegd op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. Daarnaast zijn er natuurlijk wedstrijd elementen waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.

De zomer van 2018 was een groot succes waarbij er Mini Camps werden georganiseerd in Vlijmen, Rotterdam, Noordwijk en Zwolle. Voor de oudere leeftijden (U15 en 15+) werden er camps inclusief overnachtingen georganiseerd in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. De vele positieve reacties van deelnemers en ouders na afloop van de camps hebben ons veel energie gegeven om door te gaan en ook in 2019 keren we daarom terug op deze locaties of regio’s om nog meer Nederlandse jeugd een paar leuke basketbal dagen te bezorgen in de zomervakantie!

Mike Schilder, organisator van de Big Shots Basketball Camps, is nog steeds zeer te spreken over de mogelijkheden die er binnen het Landstede Sportcentrum zijn voor zowel topsporters als breedtesporters: “Na een succesvolle eerste editie ben ik heel blij dat we de camps kunnen voortzetten. Het Landstede Sportcentrum is enorm goed bevallen en we hopen dat we er met een aantal aanpassingen een nog mooier camp neer kunnen zetten! Het enthousiasme van alle deelnemers en de positieve geluiden vanuit de hele basketbal wereld zorgen voor veel positieve motivatie om dit een structurele toevoeging te laten zijn voor vele basketballende kinderen in heel Nederland. Ik heb er weer veel zin in!”

Ook Matthijs Groot is als organisator enorm enthousiast over de afgelopen zomer. “Na het stoppen van de NBB camps eind 2017 zijn Mike en ik gestart met het enthousiasmeren van de jeugd in samenwerking met vele eredivisie spelers in Nederland. De zomer van 2018 hebben wij veel jeugdige basketballers weten te bereiken door het land heen. Op elk camp heerste een fijne sfeer waarin er door de deelnemers keihard werd gewerkt, maar was er ook voldoende ruimte om veel plezier te hebben en door de geweldige interactie tussen de coaches (eredivisie spelers) en de jeugd ontstond er ook weer extra energie, ondanks de vermoeidheid na zo veel dagen hard werken. Het is geweldig om te zien dat deelnemers van de camps na deze zomer ook de weg weten te vinden naar de eredivisie wedstrijden om hun coaches aan het werk te zien bij hun eigen club! Wij hopen in 2019 weer meer kids te kunnen enthousiasmeren en te helpen om zichzelf te ontwikkelen!”

De Big Shots Basketball Camps zijn op de volgende data gepland:

- Mini Camp Vlijmen: 8 t/m 11 juli 2019
- Mini Camp Zwolle: 16 t/m 19 juli 2019
- Mini Camp Katwijk: 29 juli t/m 1 augustus 2019
- Mini Camp Rotterdam: 29 juli t/m 1 augustus 2019
- U15 Camp Zwolle: 22 t/m 27 juli 2019
- 15+ Camp Zwolle: 22 t/m 27 juli 2019

Er kan nu ingeschreven worden voor het camp via de website www.bigshotscamp.nl

Bezoek de website van

categorie:
  • nieuws