Abbringh en Marioneaux headcoaches Big Shots

Geschreven door: Bestuur Datum: 05/11/2018


Met de terugkeer van George Abbringh (U15) en de komst van Tyronne ‘Tree’ Marioneaux (15+) zijn de headcoaches voor de Big Shots Basketball Camps U15 en 15+ bekend. Een mooie volgende stap voor de Big Shots Camps om de editie van 2019 weer verder uit te breiden!

Tyronne MarioneauxMet Tyronne Marioneaux, beter bekend in de basketbalwereld als 'Tree', komt er een zeer succesvolle en goedlachse jeugdcoach het Big Shots 15+ Camp versterken. Tree is geboren in New Orleans, Louisiana USA in 1949. Hij speelde NCAA college basketball voor de Universiteit van Loyola in New Orleans. Na zijn college tijd werd Tree gedraft door de Cincinnati Royals (voorloper van de Sacramento Kings) als 5e pick in de 5e ronde van de NBA draft in 1971, tegelijkertijd werd hij ook nog als 2e pick in de 8ste ronde gekozen in de ABA draft door de Denver Rockets (tegenwoordig de Denver Nuggets). Hij koos echter voor een professionele carrière in Europa en kwam terecht in Nederland. Na zijn actieve spelerscarrière werd Tree coach bij de jeugd in Amsterdam; werd bondscoach bij de U16 en U18 en was coach in de DBL. Tree kijkt enorm uit naar een hernieuwde samenwerking met camp-organisator Matthijs Groot: “Matthijs en ik hebben een lange historie vol prachtige successen bij Mosquito’s Amsterdam, bij het Nederlands Team, tot en met het terugbrengen van eredivisie basketbal in Amsterdam. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over het camp afgelopen zomer en ik wil dolgraag mijn steentje bijdragen om het camp een volgende kwaliteitsimpuls te geven!”

George AbbringhGeorge Abbringh keert als headcoach U15 na een succesvol eerste editie van de Big Shots U15 Camp terug. Door zijn jarenlange betrokkenheid bij het jeugdbasketbal is George uitstekend in staat om de jeugd een hele leuke leerzame week te bezorgen op het Camp. George is docent op het Centre for Sports and Ecucation in Zwolle, coacht de VU16 van Basketball Academy Zwolle en is NBB scheidrechter in de vrouwen eredivisie. George Abbringh: “De intentie is altijd om elke deelnemer een leuke en leerzame week te laten beleven op het camp. Met veel plezier hard werken loont en dat is afgelopen zomer zeker gelukt! Ook komende zomer willen we weer met veel passie en beleving gaan werken aan je skills en fundamentals om je te helpen een betere basketballer te worden. Er heerste een geweldige sfeer op het camp en ik vind het leuk dat er een nieuwe editie aankomt!”

Matthijs Groot is blij met de komst van Tree Marioneaux en het aanblijven van George Abbringh: “Als organisatie zijn we uiteraard bijzonder tevreden om deze headcoaches te kunnen presenteren. George weet door zijn jarenlange ervaring bij de verschillende camps feilloos wat er voor nodig is om het camp voor alle deelnemers een geweldige ervaring te laten zijn. Met Tree komt er een headcoach die als geen ander de jeugd weet te motiveren en enthousiasmeren. In de afgelopen 20 jaar was Tree een groot inspiratiebron voor mij als speler en persoon. Zijn wijze levenslessen zullen in deze jaren niet alleen op mij, maar op velen die hij training heeft gegeven indruk hebben gemaakt. Dat zal aankomende zomer vast niet minder zijn bij de deelnemers van ons camp!”

Ook Mike Schilder is uiteraard zeer te spreken over de aanstelling van de beide headcoaches: “We zijn natuurlijk ontzettend blij dat we coaches van dit kaliber aan ons camp kunnen blijven binden. Behalve dat het goede coaches zijn, zijn het ook fijne persoonlijkheden die voor een prettige en gezellige sfeer zorgen. Naast deze ervaren headcoaches zullen we de camps verder aan gaan vullen met een aantal eredivisie-spelers en internationals. Met zijn allen gaan we er weer een geweldig camp van maken!”

Burhan Alibegovic, de headcoach van het Big Shots 15+ Camp in 2018, zal in een andere rol verbonden blijven aan de Big Shots Camps. Hier zal in een later stadium meer over bekend gemaakt worden.

De Big Shots Basketball U15 en 15+ Camps 2019 worden in Zwolle georganiseerd van 22 t/m 27 juli in het Landstede Sportcentrum. Er kan nu ingeschreven worden voor het camp via de website www.bigshotscamp.nl

Stichting Big Shots Events
Iskurstraat 45
1363RC Almere
Netherlands
info@bigshotsevents.nl

overview_bigshots

categorie:
  • nieuws