Streetball Masters

Geschreven door: Bestuur Datum: 04/03/2019

Streetball Masters viert jubileum met vernieuwde tour

Het jaar 2019 wordt een bijzonder jaar voor het 3x3 basketball in Nederland. Allereerst wordt van 18 t/m 23 juni in Amsterdam de FIBA 3x3 World Cup gehouden, het officiële wereldkampioenschap voor landenteams. Maar 2019 is ook het jaar waarin de Streetball Masters Tour een jubileum viert. Streetball Masters zelf bestaat al elf jaar, maar de Tour beleeft dit jaar zijn tiende editie.


Twaalf steden

Streetball Masters 2019 bestaat uit twaalf voorronden en een finale. Op maandag 22 april (Tweede Paasdag) bijt Groningen de spits af met de laatste indoor editie, waarna Amersfoort, Breda, Amsterdam, Barneveld, Den Haag, Arnhem, Harderwijk, Heerenveen, Weert, Utrecht en Rotterdam volgen, voordat op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli bij de Finals in Amsterdam om de nationale 3x3 titels wordt gestreden.


Programma 3x3

Nieuwe competitieopzet senioren

Anders dan voorgaande jaren is de competitieopzet bij de Mannen Elite en de Vrouwen 18+. Deelnemers in deze categorieën moeten voortaan gedurende de hele Tour punten verzamelen om kwalificatie voor de Finals af te dwingen. Bovendien wordt er bij de Mannen Elite en de Vrouwen 18+ voor het eerst met prijzengeld gewerkt, om nog maar eens de snelle opmars van 3x3 te onderstrepen.

Bekijk hier een uitgebreide uitleg over de nieuwe opzet.


WE HERE

Bij de twaalf steden die een voorronde ‘hosten’, is een flink aantal waarbij dit onderdeel is van een groter 3x3 programma. Onder de noemer ‘We Here’ wordt in verschillende steden met 3x3 activiteiten toegewerkt richting het WK 3x3 om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de razendsnel populair wordende sport. Niet voor niets heeft het Internationaal Olympisch Comité 3x3 basketball toegevoegd aan het olympische programma van de Olympische Spelen in 2020.


Partners

Wat tien jaar geleden begon, is zoals gezegd inmiddels uitgegroeid tot de grootste 3x3 tour van Europa, niet gek voor zo’n klein basketballand. Maar de NBB kan Streetball Masters niet alléén organiseren. Dit jaar zorgen NBA2K, Wilson, AMEX Logistics, Schelde Sports en de Dirk Kuyt Foundation (3x3 On Wheels) voor welkome steun aan het 3x3 spektakel.

Schrijf je nu in voor Streetball Masters!

categorie:
  • nieuws